Ügyfélszolgálat: +36 30 6406488
Széchenyi 2020

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT

Kedvezményezett neve: Belvárosi Napközi Egyesület

Projekt címe: HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓKNAK KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLET BIZTOSÍTÁSA A BELVÁROSI NAPKÖZI EGYESÜLET MŰKÖDÉSE ÁLTAL.

Támogatás összege: 19.411.741 Ft

Támogatás mértéke: 95,2 %

Tartalom:

A Belvárosi Napközi Egyesület jelenleg egy 2 csoportos családi bölcsődét üzemeltet. A szakmai programunk a városban egyedülálló módon, külön
térítési díj fizetése nélkül biztosítja a jelenleg legnépszerűbb nevelési programokat (pl.Happy English). Ennek köszönhetően a családi bölcsi férőhelyei a kezdetektől fogva folyamatosan le vannak foglalva, felvételi kérelmek pedig folyamatosan érkeznek. Nem túlzás azt állítani, hogy a város egyik legnépszerűbb családi bölcsije vagyunk, főként a két tannyelvű nevelés, a természet közeli foglalkozások és az egész családot megmozgató közös programok szervezése miatt. Az indulásunk óta eltelt 8 év alatt több száz szülő és gyermek fordult meg nálunk. És ez a szám a Ginop 5.1.3-16 pályázat keretében létrehozandó gyermek rekreációs központtal még tovább fog emelkedni. Ezen szülők beszámolóira alapozzuk azt a kijelentésünket, mely szerint az iskolai és óvodai szünetekben a gyermekek elhelyezésének megoldatlansága feszültségeket szül a munkahelyen, és a családon belül egyaránt, így a szociális-társadalmi, a családra gyakorolt hatása is jelentős, a probléma súlyosságát fokozza. A másik probléma, amivel szembesültünk az az, hogy, ahogy az országban gyakorlatilag mindenhol, Kaposváron és térségében is egyre többen tartanak szülinapi partykat gyermekeiknek. Ehhez azonban külső helyszínt kell keresni, mert valljuk be, egy 50-70 nm-es otthon nem alkalmas 15-20 gyermek fogadására. Egyesületünk elkötelezett a gyermekek egészséges fejlődése mellett, és amellett, hogy ezen a társadalmi problémán enyhítsen, színvonalas szolgáltatások biztosításával. Egyesületünk a fenti indokon túl azért döntött a családi bölcsőde szolgáltatásának bővítése mellett, mert nagyon nagy igény jelentkezett (előzetes felmérések szerint) egy szülinapi rendezvényhelyszín létrehozására és az iskolai-óvodai nevelési szünetekben 3-12 éves gyermekek táboroztatására. Emiatt döntöttünk, hogy a családi bölcsőde üzemeltetése mellett bővítjük a szolgáltatásaink körét. Az egyesület hosszú távú tervei között szerepel a családi bölcsőde szolgáltatásainak további bővítése. E távlati tervhez tud jelentős segítséget nyújtani jelen pályázat, amelynek megvalósítása nagy lépéssel vinne közelebb minket e célhoz. A pályázat keretében üzemelő családi bölcsőde és az általuk nyújtott szolgáltatások valós igények kielégítésére jönnek létre, amelyeket a pályázat nélkül többéves munkával tudnánk csak elérni. Kaposváron jelenleg minden óvodai csoport és a legtöbb iskolai osztály magas létszámmal működik. (25-35 fő) Ebből eredően és a felgyorsult világ miatt a gyermekek ingerültebbek, nagyobb a mozgásigényük és többet stresszelnek. A társadalmi vállalkozásunk pontosan ezekre a problémákra nyújt megoldást, hiszen a Ginop 5.1.3-16 pályázat keretében egy gyermek rekreációs központot hozunk létre, ahol biztosítjuk a nyugodt légkört (fényterápiás sószoba) és megtanítjuk a gyermekeket a stressz kezelésére (gyermekjóga).

Tervezett vagy tényleges befejezési dátum: 2019. január 10.

Projekt azonosító száma: GINOP 5.1.3-16-2017-00161